Den russiske nasjonalballetten fra Moskva

En eventyrlig handling, vakre kostymer, forførende musikk og dans, levert av dyktige ballettdansere fra Russland. Dette er «Svanesjøen» slik vi elsker den.

Med musikken til «Svanesjøen», begeistret Tsjajkovskij i 1877 både datidens ballettpublikum og de klassiske musikkelskerne. I russisk ballett, og fremfor alt, i «Svanesjøen» blir musikk og dans i fellesskap til et språk; et språk som alle umiddelbart forstår. Dette er nok mye av grunnen til at vi fortsatt elsker denne klassikeren.

Den russiske nasjonalballetten fra Moskva har solister fra, blant andre, Moskva Bolsjoj-ballet, og har hatt stor internasjonal suksess. Med over 30 dansere på scenen, vil du oppleve en vakker oppsetning av «Svanesjøen», slik den opprinnelig var tenkt – en oppsetning som har sikret ballettens popularitet i over 140 år etter premieren i Moskva.

Bak kompaniet står tidligere Bolsjoj-danser Sergei Radchenko sammen med Elena Radchenko – også hun en solist fra Bolsjoj og fra Kirov, der «Svanesjøen» opprinnelig oppsto.

Stjernedanseren Liudmila Titiva, udannet fra Bolsjoj, har rollen som Odette/Odile, den hvite og den svart svanen.

Anmeldelser:

«Ballett på høyeste nivå … En perfekt og gripende forestilling!»

(Frankfurter Allgemeine)

Sjarmerende! Med skjønnhet! Eleganse! Gripende for unge og voksne – med ett ord:

fortryllende.»

(Neue Zürcher Zeitung)