Besøk av gammel dame

Kjøp billett
Kjøp billett
Kjøp billett

Varighet
Ca. 2 timer inkl. pause

Sted
Lille Torungen

PRIS
280,-

Arrangør
Arendals Dramatiske Selskab i samarbeid med Arendal Kulturhus

Den svarte komedien «Besøk av gammel dame» av Friedrich Dürrenmatt er et av de mest spilte teaterstykkene i Europa, og nå kommer damen hit. 

Vi skal til Güllen, en liten by der kommunekassa er tom, og det meste har gått i stå. Innbyggerne har ett eneste håp, nemlig byens store datter og verdens rikeste kvinne, Claire Zachanassian, som planlegger et besøk. Kan hun være villig til å hjelpe hjembyen på fote? Det er hun. Hun lover faktisk å overøse dem med penger, så sant de vil oppfylle en bittebitteliten betingelse: Å drepe Alfred Ill, mannen som sviktet henne da hun var ung.

Innbyggerne avslår selvfølgelig. De har da integritet og moral! Men litt etter litt begynner den svimlende summen å gjøre sin virkning. Og mens Claire sitter rolig og venter, med sine ektemenn, sine livvakter og sin svarte panter, merker Alfred at det skjer noe med menneskene rundt ham. Er det kanskje sant likevel, som Claire sier, at alt kan kjøpes?

ADS (Arendals Dramatiske Selskab) stiller med et stort ensemble, med Nina Zachariassen og Fred Arthur Asdal i hovedrollene som Claire og Alfred, og med Anne Bjørkvik i registolen. De lover latter og dramatikk for alle pengene. Veldig, veldig mange penger.

Foto: Arendals Dramatiske Selskab