Himmeluret av Gabriel Scott

Kjøp billett
Kjøp billett
Kjøp billett

Varighet
ca. 2 timer inkl. pause

Sted
Lille Torungen

PRIS
280,-

Arrangør
Arendals Dramatiske Selskab i samarbeid med Arendal Kulturhus

VERDENS UNDERGANG ER NÆR!

Arendals Dramatiske Selskab (ADS) gir seg i kast med komedien «Himmeluret» av Gabriel Scott.

Stykket foregår i ei lita kystbygd på Sørlandet, der livet går sin rolige gang med fiske og jordbruk, handel og vandel, kaffedrikking og småprat – og kanskje litt utroskap sånn innimellom. Helt til predikanten Broder Daniel dukker opp med budskapet om at verden vil gå under om bare to uker. Selveste himmeluret kommer til å gå i stå. Og bevis har han også, ført i pennen av den mystiske Mister Dimble Dumble, som er «professor i heile Amerika» og dermed har greie på det meste.

Med bare to uker igjen å leve blir det fart i bygda. Her gjelder det å omvende både seg selv og hverandre – og helst vise at en er noen hakk prektigere enn naboen. Jo nærmere de kommer den fryktede datoen, jo mer griper panikken om seg, og jo ivrigere blir folk til å gjøre bot og bekjenne sine synder. Mens noen få er mer skeptiske: Er det nå HELT sikkert at Broder Daniel og Mister Dimble Dumble er til å stole på?

Dette blir det heftig humor og mange friske overdrivelser av, og ADS garanterer mye moro. Og litt alvor også, for dette mer enn hundre år gamle stykket handler jo faktisk om fake news.

En gjeng forvirrete bygdefolk ønsker velkommen til en kveld med fornøyelig undergangsstemning. Instruktørene Anne Bjørkvik og Inger Espeland prøver å holde styr på det hele.

Foto: Vera Kratochvil