Hvem drepte faren min

Onsdag 9. november, 19:00 Kjøp billett
Torsdag 10. november, 19:00 Kjøp billett

Varighet
ca. 1t 20min uten pause

Sted
Store Torungen

PRIS
Fra 200,- til 270,-

Arrangør
Agder Nye Teater

Hvem drepte faren min” er en nyskrevet, eksplosiv monolog av Edouard Louis om klasseforskjeller og de mekanismene i samfunnet som skaper mindreverd, utslitte kropper og sviktende respekt for den moderne arbeiderklassen. Edouard Louis filtrerer alt dette gjennom å fortelle sin fars historie.

I 2022 skal Agder Nye Teater skape en ekspressiv og intens sceneversjon av fortellingen. Forestillingen er et samarbeid mellom skuespiller Gina Lindås Theodorsen, danser, koreograf Charlott Utzig og regissør Magnus Sparsaas.

Agder Nye Teater er Arendals eget profesjonelle teaterkompani og i 2021 og 2022 satt de opp Mor og barn av Jon Fosse i den gamle barnevognbutikken på Strømsbuveien som deres første forestilling i Arendal.

Edouard Louis har med sine tre nylige romaner revitalisert den europiske klassediskusjonen og linket den til fremveksten av populistiske strømninger som i sin jakt på raske løsninger og bortforklaringer utfordrer demokratiets bestandighet. Teksten er den tredje boken i en trilogi som beskriver arbeiderklasse-oppveksten på landsbygda i Frankrike - den første om lengselen etter frigjøring, et oppgjør og brudd med egen bakgrunn, og nå, en forsvarstale for en arbeiderklasse han selv har forlatt. I en tid med svekkelse av sosiale rettigheter, økende ulikheter og svekket bevissthet om klasseforskjellers strukturelle inngripen i lønnsmuligheter, levekår og selvfølelsen til individet er Lois sine bøker befriende direkte, eksplisitt politiske og skamløst emosjonelt ladede.

Av: Edouard Louis
Regi: Magnus Sparsaas
Utøvere: Gina Lindås Theodorsen og Charlott Utzig
Kostyme: Sara Skogøy
Lys: Norunn Standal
Produsent: Tonje Sannes
Dramaturg: Kjersti Horn
Grafisk design: Carl Lützen

Støttet av Norsk Kulturråd, Agder Fylkeskommune, Arendal kommune, Bergesen-stiftelsen, Fløistadstiftelsen.

I samarbeid med Arendal Kulturhus, Kilden Kultur og Mandal Kulturhus

Grafisk design: Carl Lützen