Iberg, Saabye & Beatles

Dato

Tid

Varighet
Ca. 1 time og 30 minutter (ingen pause)

Sted
Lille Torungen

PRIS
Fra 125,- til 300,-

Arrangør
Arendal Jazzklubb

Kjøp billett

LEGENDEMUSIKK MØTER MESTERPIANIST OG ORDKUNSTNER

Det blir musikalsk og tekstlig magi når «The Fab Four» blir fremført av en mesterpianist og en ordkunstner. Pianist Helge Iberg spiller sine tolkninger av ikoniske Beatles-låter. Forfatter og Beatles-kjenner Lars Saabye Christensen leser dikt og poetiske tekster skreddersydd for konserten, sammen med personlige kommentarer fra sitt eget Beatles-univers.

Iberg har bl.a. samarbeidet med Bendik Hofseth, Sidsel Endresen og Nils Petter Molvær og gitt ut plate med sine tolkninger av Beatles-klassikere. Saabye Christensen trenger, som en av landets mest anerkjente forfattere, knapt noen introduksjon. I selskap med Beatles blir dette magisk!

Helge Ibergs pianotolkninger er utgitt på «The black on white album» som har fått flotte anmeldelser over hele Europa og USA. «Den norske pianisten setter sitt forførende preg på sanger som han har under huden. Å følge Ibergs musikalske vandring kan være fascinerende, rørende og overraskende», skrev musikkanmelderen i «The Guardian».

Helge Iberg beveger seg mellom samtidsmusikkens partiturer og den moderne jazzens landskaper. Helge har også utgitt to bøker og skrevet en rekke artikler om kultur/samfunn. Han er blitt belønnet med Prix Italia, Spellemannprisen, Musikkforleggerprisen og Årets verk-prisen.

Lars Saabye Christensen er en av Norges mest respekterte og populære forfattere og har en allsidig litterær produksjon. I manges bevissthet er hans oppvekstroman «Beatles» et av de viktigste tidsbildene fra andre halvdel av 1900-tallet. Han har mottatt Nordisk Råds Litteraturpris og en rekke andre utmerkelser. Han er medlem av det Norske Akademi for Språk og Litteratur.

Helge Iberg – piano, Lars Saabye Christensen – tekst