Jon Balke Solo

Dato

Tid

Varighet
Ca. 2 timer inkl. pause

Sted
Lille Torungen

PRIS
Fra 125,- til 300,-

Arrangør
Arendal Jazzklubb

Kjøp billett

EN RUVENDE SKIKKELSE I NORSK JAZZ

Pianisten Jon Balke må regnes blant de største i norsk jazz. I femti år har han vært en viktig bidragsyter til den norske jazzens suksess og anerkjennelse, både som solomusiker, som bandleder i bl.a. Batagraf og Siwan, og som samarbeidspartner med storheter som Arild Andersen, Radka Toneff og Sidsel Endresen. Hans deltakelse i Masqualero og ikke minst Jøkleba, må også nevnes.

Balke Balke har komponert verker for et stort utvalg ensembler og prosjekter, som danseforestillinger, teaterstykker, symfoniorkester, sangere og jazzensembler. Han har samarbeidet med billedkunstnere og koreografer som Kjell Bjørgeengen, Tone Myskja, Francesco Scavetta, Giorgio Rossi og komponert lydspor til flere filmer.

Jon Balke har akkompagnert sangere som Radka Toneff, Sidsel Endresen og Anne Li Drecker, og jobbet live og i studio med blant annet Archie Shepp, John Surman, Airto Moreira/Flora Purim, Michael Urbaniak, Enrico Rava, George Russel, Paolo Fresu, Nguyen Le, Marilyn Mazur og Jon Hassell.

Til Arendal kommer Jon Balke for en solokonsert, et format han kjenner godt og som bl.a. har ført til fire soloalbum. Kunstnerisk alene blir han dog ikke, når konserten holdes i Lille Torungen, hvor billedkunstnerne Anne Bulien og Anne Betzy Engestøl har utstilling. Jazzklubben garanterer en mektig opplevelse!

Jon Balke – piano

Foto: Thor Egil Leirtrø