Jul i Blåfjell

Kjøp billett
Kjøp billett

Varighet
Ca. 2 timer inkl. pause

Sted
Store Torungen

PRIS
Fra 200,- til 300,-

Arrangør
Arendal Barne- og Ungdomsteater i samarbeid med Arendal Kulturhus

ABUT FEIRER «JUL I BLÅFJELL» 25 ÅR

Eventyrlige univers, viktige budskap og velkjente sanger har gjort dette eventyret til en tradisjon i førjulstiden for mange store som små. Og hva passer vel bedre enn at blånissene og rødnissejenta gjøres levende med Arendal barne- og ungdomsteater (ABUT) før jul på Arendal Kulturhus?

I Blåfjell bor Blånissene og de har mange viktige oppgaver i førjulstiden. De må passe på fjellet slik at det har det godt og er rent og pent. Og hver eneste dag må de lage den blå timen. Men i år skjer det uvanlige ting i Blåfjell som snur opp ned på nissenes tradisjonsrike førjulstid. Nøkkelen til Kvisthulen har forsvunnet og den til vanlig så kloke blånissen Erke gir ikke lengre gode råd og oppfører seg rart? I fjellheimen skjer det også store forandringer, noen har tømt søppel i fjellet, og en dag blir himmelen grå istedenfor blå. Hva har skjedd med den ellers så fine førjulstiden?

Den modige blånissen Turte klarer ikke styre sin nysgjerrighet for alt som skjer både i og utenfor Blåfjell, og utfordrer blånissenes mange sannheter og leveregler.

Litt av historien til Blåfjell handler jo om at vi er forskjellige. Blånissene har blå luer, rødnissene har røde luer, og de lever ulikt som nisser, men kanskje de kan være venner allikevel?

Idé og manus var av Gudny Ingebjørg Hagen, musikken var av Geir Bøhren og Bent Åserud, og det er en stor glede for ABUT å få gjøre forestillingen som mange kjenner fra NRK sin julekalender.

Dette blir en forestilling med julestemning, fengende dans, musikk og spenning på reisen sammen med blånissene til julenatten.