Kammermusikalsk fargepalett

Dato

Tid

Varighet
ca. 1 time 45 min. (inkl. pause)

Sted
Lille Torungen

PRIS
Fra 150,- til 300,-

Arrangør
Musikkens venner Arendal

Kjøp billett

FRA TELLEFSEN TIL PIAZZOLLA OG FRA GRIEG TIL KRISTENSEN MED MER

Musikkens Venner fortsetter feiringen av Arendals 300-årsjubileum med en storslått konsert.
Det blir en avdeling med den internasjonalt anerkjente pianisten Malgorzata Jaworska som er bosatt i Arendal. Hun skal formidle et program med musikk av Edvard Grieg, Thomas Tellefsen, Frédéric Chopin og Claude Debussy, og trekke noen tråder tilbake til da Thomas Tellefsen besøkte Arendal.

Den andre avdelingen blir en kammermusikalsk fargepalett med musikk av Felix Mendelssohn, Alfred Desenclos og Astor Piazzolla. I tillegg blir det urfremføring av bestillingsverket Beyond Horizons som Musikkens Venner har bestilt av Vidar Kristensen for å la en av byens egne komponister vise oss hvordan byens natur og historie kan gi inspirasjon til å skape musikk. Vi skal ikke avsløre for mye, men vi kan at både måker, havet, engelsk folkemusikk og det fjerne Østen har vært inspirasjonskilder. Hvordan kan dette knyttes til Arendal, kom og hør da vel!

Malgorzata Jaworska er en norsk klassisk pianist av polsk herkomst. Hun er utdannet ved Musikkakademiet i Krakow. Hun har holdt konserter i en rekke land og deltatt på internasjonale festivaler. Jaworska har også spilt inn flere CD-plater, bl.a. alle solo klaververkene til Thomas Tellefsen (verdenspremiere). I Norge har hun spilt konserter i de fleste store byene. Hennes konsertrepertoar spenner fra Bach til samtidsmusikk.

Tove Nylund er saxofonist, utdannet ved Norges Musikkhøgskole. Etter sin eksamen i 1994 ble hun engasjert som sopransaxofonist i Saxofonkvartetten Rollin’ Phones i Sverige. Kvartetten har turnert og deltatt i festivaler i store deler av Europa, USA, Sør-Amerika og Asia. Fra 1998 til 2011 var Tove ansatt som saxofonist i Forsvarets Stabsmusikkorps i Oslo. Tove har også hatt engasjementer med Oslo Filharmoniske Orkester. Fra høsten 2011 begynte hun å jobbe som saxofonpedagog ved Arendal Kulturskole og Grimstad kulturskole og hun er også frilans saxofonist.

Bjørn Rønnekleiv er utdannet klarinettist ved konservatoriet i Kristiansand. Hans daglige virke er som kulturskolelærer i Kristiansand og Søgne. Der har han oppgaver omfatter ensembleledelse og instrumental undervisning på klarinett og saxofon. I tillegg spiller han i Christianssand Storband og The New Orleans Collective.

Hui-Hsuan Wang er opprinnelig fra Taiwan, men er bosatt i Arendal. Hun er utdannet ved Soochow University i Taipei, Taiwan før det ble videre studier ved Australian National University, Canberra og ved Birmingham Conservatoire i England. I Taiwan underviste hun mest i ungdomsskoler og videregående skoler, og hun var et ettertraktet jurymedlem i konkurranser, akkompagnatør ved opptaksprøver til høyere utdanning, samt at hun ga kammermusikkonserter. Hun underviser i dag ved Arendal kulturskole.

Musikkens Venner byr som vanlig på kaffe og kake i pausen.

Malgorzata Jaworska – klaver
Bjørn Rønnekleiv – klarinett
Tove Nylund – saxofon
Hui-Hsuan Wang – klaver