Katten med støvlene

Kjøp billett
Kjøp billett
Kjøp billett
Kjøp billett

Varighet
ca. 2 timer (inkl. pause)

Sted
Lille Torungen

PRIS
Fra 150,- til 280,-

Arrangør
Arendals Dramatiske Selskab i samarbeid med Arendal Kulturhus

FAMILIEFORESTILLING

Forfatter Bjørg Øygarden og komponist Hans Inge Fagervik har laget teater av eventyret om den fattige møllersønnen, som kommer seg fram i livet takket være den smarte katten han har. Alle delene av den opprinnelige historien er med – om hvordan katten lurer kongen til å tro at helten er en rik greve, og hvordan den senere overvinner en ond trollmann, slik at helten kan overta trollmannens rikdommer og vinne prinsessen.

Men eventyret er bygget kraftig ut, så vi får mye mer: to skurkete søsken, som gjør livet surt for helten, en barnslig surpomp av en konge, som bare vil feire bursdag hver dag, en handlekraftig prinsesse, fire utrolig fine folk, en kjærestelysten kanin, en fæl hybelvertinne og verdens kanskje mest surrete kelner. Pluss, pluss, pluss.

Og ikke minst får vi åtte nyskrevne sanger med fine og iørefallende melodier av Hans Inge Fagervik. Det blir tango, calypso, ballade og nesten-Mozart m.m. i sanger som «Gamlefar er død», «Tenk å ha no’ på beina», «Hundre tusen gaver» og «En nesten naken mann».

Stykket byr på masse humor og spenning og passer for liten og stor: Kanskje får vi svar på spørsmål som: Hva er den beste måten å fange kaniner på? Er det farlig å få syltetøy på skoen? Hvor mange bursdager kan en feire på et år? Er det noe greit å ha en sjef som forvandler folk til stein? Og hva skjer hvis du stapper en katt i en sekk?

Bjørg Øygarden og Brita Amdahl Flor har regien, og Mette Karlsen er musikalsk leder.

Tegning: Sissel Alsvik Øygarden