Let There Be Music

Dato

Tid

Varighet
Ca. 2 timer inkl. pause

Sted
Store Torungen

PRIS
330,-

Arrangør
Arendal Trekkspillklubb og Arendal Mannskor

Kjøp billett

FØRJULSKONSERT

Arendal Trekkspillklubb og Arendal Mannskor inviterer til «Let There Be Music», en førjulskonsert med variert program og ungt talent.

Medvirkende er Arendal Trekkspillklubb, Arendal Mannskor, Sørlandet Spelemannslag, Kitty Theobald Gjerland og Hans Christian «Basse» Andersen, med musikalsk leder Ole-Bjørn Gullbring.


Kitty Theobald Gjerland
er en talentfull ungdom på 17 år fra Eydehavn og spiller klassisk piano. Kitty startet først med trekkspill, men begynte også med piano da hun var sju/åtte år gammel. Hun var med i TUP (talentutviklingsprogram for talentfulle ungdommer i alderen 13–19 år ved Universitet i Agder) i et par år, og er nå deltager i Nasjonalt Klavertiltak. Hun har vært med i UMM (Ungdommens musikk mesterskap) hvor hun vant 2. premie i 2022.

I Ung klassisk 2024 vant hun førstepris i klasse 3 og solistprisen for å spille med Kristiansand Symfoniorkester i 2025. Kitty er elev hos Hui Hsuan Wang ved Arendal Kulturskole.


Sørlandet Spelemannslag
ble stifta i Arendal i 1965 av personer med interesse for folkemusikk. I dag teller laget 18–20 aktive musikere med en god aldersspredning fra 25–80.

De spiller folkemusikk fra Agder, både slåttemusikk og runddansmusikk med spesiell vekt på den lokale folkemusikken fra Holt/Tvedestrand. Ellers har de også musikk fra andre deler av landet.

Hovedinstrumentene er hardingfele og vanlig fele. Men trekkspill, harpeleik, kontrabass, gitar og fløyte er også med og fyller ut lydbildet.

Spelemannslaget deltar på konserter, gudstjenester og spiller til dans. De har vært med på flere landskappleiker og regionale tevlinger, både representert ved hele laget og ved enkeltmedlemmer, med gode resultater og gjeve priser.


Arendal Trekkspillklubb
ble stiftet 13. juni 1970 av lokale trekkspillere. F.o.m. høsten 2015 har Arendal Trekkspillklubb hatt årlige konserter med inviterte gjestesolister på sang, trompet, klavér og slagverk. Klubben har også samarbeidet med ??ere av distriktets kor.
Arendal Trekkspillklubb fylte i 2020 50 år og består nå av 9 medlemmer inkl. el.bass og el.gitar. Klubben spiller et variert repertoar med gjennomarrangerte arrangementer med fullt komp.

Hans Christian «Basse» Andersen startet sin «trommiskarriere» allerede som femåring da han begynte i Speidermusikken. Siden da har han holdt fast i trommestikkene og slått seg gjennom 50 år i bandet Fatal og 49 år i Arendal Ungdomsmusikkorps. Han stiller opp og spiller der det trengs, noe som har ført ham til mang en scene i forskjellige musikalske settinger rundt om i og utenfor distriktet.

Arendal Mannskor er et tradisjonsrikt mannskor med mer enn 90 års virksomhet. De hadde 90-årsjubileum i 2018 og har gjennom årene gledet distriktet med sin gode mannskorsang. Koret har et bredt repertoar fra forskjellige epoker i musikklitteraturen.
Arendal Mannskor ivaretar norsk mannskortradisjon, hvor sangglede og musikalsk kvalitet forenes med vennskap og sosialt samvær.

Foto (Arendal Mannskor): Irene Hegge Guttormsen