Musikalske portretter

Dato
Lørdag 18. februar

Tid
13:00

Varighet
ca. 1 time og 40 min

Sted
Lille Torungen

PRIS
Fra 150,- til 300,-

Arrangør
Musikkens venner Arendal

Kjøp billett

TO KVINNER - TO LIV

To av de mest gripende og mest betydningsfulle sangsyklusene står på programmet når Ingrid Vetlesen og Solveig Lie Refvik gjester Musikkens Venner, med programmet «Musikalske portretter».

I Griegs Haugtussa møter vi Veslemøy; en ungjente fra Jæren, med synske evner. En utstøtt, som i sangsyklusen gjennomlever både forelskelse, lekne sommerdager, elskov, svik og tunge tanker.

Schummans Frauenliebe und Leben er en poetisk fremstilling av et helt kvinneliv; fra gryende forelskelse, via forlovelse, bryllup, babylykke og til slutt død.

Syklusene er skrevet med omtrent 60 års mellomrom, og er likevel, i hver sin tid og kontekst, fremragende eksempler på hvordan lied- og romansesjangeren er perfeksjonert til fingerspissene. Fordi sangstemmen og pianostemmen er likeverdige, gis utøverne et stort kammermusikalsk mulighetsrom å forske i.

«Musikalske portretter» har tidligere vært fremført i Meta Hansens Kulturhus i Lillesand, i forbindelse med Morten Krogvolds sommerutstilling sommeren 2021.

Om utøverne:
Ingrid Vetlesen er fra Bærum. Hun har sin utdannelse fra bl.a. Operaakademiet i København, og debuterte som Barbarina på Operaen i København i 2008. Etter endte studier har hun arbeidet som scenekunstner, kammermusiker og konsertsolist både i Norge og utlandet, bl.a. på Århus Sommeropera, Nationaltheatret, Oslo Operafestival, Oslo Grieg-festival, Den Norske Opera, Kilden Teater- og Konserthus og Dubrovnik Summer Festival. Hun har gjestet Musikkens Venner i Arendal tidligere, med programmene Wien og vals og en operacafé. Ingrid har mottatt flerfoldige stipendier og legater og vært finalist i Dronning Sonja Nasjonale konkurranse. Siden 2017 har hun bodd i Lillesand.

Solveig Lie Refvik er utdannet ved Agder Musikkonservatirium i Kristiansand, og Musikkhøgskolen i Oslo hvor hun ble Norges første uteksaminerte kandidat på studiet «Akkompagnement og samspill for pianister» våren 1993. Solveig er i dag bosatt i Kristiansand, og ansatt som pianist og klaverpedagog ved Vågsbygd videregående skole. Hun er en ettertraktet repetitør i landsdelen for både solister, kor og opera, og har over 25 års erfaring som orkesterpianist. Høsten 2022 var Solveig repetitør og cembalist på Kildens store oppsetning av Mozarts opera Don Giovanni, og i 2023 skal hun også være med på Amadeus.

Foto: Annie Day