Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det)

Dato
Lørdag 3. september

Tid
14:00

Varighet
ca. 60 minutter uten pause

Sted
Lille Torungen

PRIS
Fra 150,- til 300,-

Arrangør
Arendal Kulturhus i samarbeid med Musikkens Venner

Kjøp billett

Velkommen til en operaopplevelse du aldri før har sett maken til! Forestillingen tar deg gjennom 400 år med operahistorie, på kun 60 minutter (hvis vi rekker det). Dette er en forestilling som har plukket ut alle opera-godbitene og skal få DEG til å elske opera. Kanskje plukker du opp noen nye morsomme operafakta, om du allerede er en operanerd? Opera lenge leve!

Operahistorien på 60 minutter (hvis vi rekker det) er en humoristisk forestilling som tar for seg hele operahistorien på 60 minutter. Forestillingen ønsker å vise at operaformen favner mye mer enn bare Carmen, og at kunstformen opera på ingen måte er utdatert. Ved å fremføre høydepunkter fra hele operahistorien inviteres publikum til å oppleve opera på sitt beste, i en uformell og humoristisk ramme.

Forestillingen tar publikum på en reise fra Monteverdi på 1600-tallet til kjente komponister som Mozart, Verdi, Puccini, Wagner og dagsaktuelle Henning Sommero. Operasjangeren blir vist fra sin beste side, og utøverne tar musikken på fullt alvor, selv om forestillingen er full av humor.

Operahistorien på 60 minutter er regissert av Bjørn Sæter og skreddersydd for det uerfarne publikum - selv om den også passer godt for de mer operainteresserte. Forestillingen hadde sin premiere i juni 2016, og har siden blitt spilt på flere scener i Norge, der i blant i Universitetets Aula i Oslo, under operafestuken i Kristiansund og Oslo Operaball.

Opera lenge leve!

Idé, manus og medvirkende
Hanne Korsbrekke Askeland, Sopran
Sara Aasen, Sopran
Dagfinn Andersen, Baryton
Knut Kristian Mohn, Tenor

Pianist: Stefan Ibsen Zlatanos
Regi: Bjørn Sæter
Foto: Erika Hebbert