Oslo Strykekvartett

Dato

Tid

Varighet
Ca. 1 time og 45 minutter inkl. pause

Sted
Lille Torungen

PRIS
Fra 150,- til 300,-

Arrangør
Musikkens Venner

Kjøp billett

DET UTVIDEDE WIENERSKOLE-BEGREP

Musikkens Venner inviterer til konsert med Oslo Strykekvartett, et av Skandinavias mest anerkjente og etterspurte kammerensembler som har vekket oppsikt langt utover Norges grenser med sitt store engasjement og enestående evne til å kombinere en intellektuell tilnærming med levende fremførelser.

Musikk fra mange forskjellige sjangre, delikat arrangert for strykekvartett av kvartettens egen cellist Øystein Sonstad, er en viktig del av deres repertoar og har ført til spennende samarbeid og opptak. Dette inkluderer Tosca, Peer Gynt, Schuberts Winterreise, Bachs juleoratorium samt populære melodier av ABBA, Dave Brubeck og PSY, noe som viser kvartettens nysgjerrighet og allsidighet.

For Oslo Strykekvartett har det alltid vært viktig å knytte kontakt med et bredt publikum. Skolekonserter, minifestivaler og videoproduksjoner med spesialtilpassede programmer og temaer har vært en betydelig del av deres virksomhet i tre tiår. Noen eksempler på slike produksjoner er Beethoven-show for barn, festivalene «Beethovenkoden», «G-kraft» og «Schubertmysterier» og videoserien «Coronamysteriet», med et humoristisk blikk på vår pandemiske situasjon, har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier.

Oslo Strykekvartett består av:
Geir Inge Lotsberg – fiolin
Liv Hilde Klokk-Bryhn – fiolin
Magnus Boye Hansen – bratsj
Øystein Sonstad – cello

Foto: Andrej Grilc