Prøysen i ord og trekkspilltoner

Dato

Tid

Varighet
ca. 2 timer og 15 minutter (inkl. pause)

Sted
Lille Torungen

PRIS
280,-

Arrangør
Arendal Trekkspillklubb

Kjøp billett

ALF PRØYSEN I ORD OG TONER, VARIERT TREKKSPILLMUSIKK OG UNGE TALENTER

Arendal Trekkspillklubb inviterer til musikalsk høstkonsert med variert program. Gjester er Kjell Morka – Prøysen i ord og toner «med noget attåt», unge talenter med Regine Skeid Venås – sang og Kitty Theobald – flygel. Nina Irslinger er konsertens akkompagnatør på flygel. I tillegg deltar Hans Christian «Basse» Andersen på slagverk.

Musikalsk leder: Ole-Bjørn Gullbring
                                                                                 
Kjell Morka har i alle år hatt et spesielt forhold til Alf Prøysens tekster og viser. I denne forestillingen vil han bidra med Prøysen i ord og toner «med noget attåt». Han er kjent som visesanger og skrønemaker. En av hans største roller var da han spilte hovedrollen som Tevye i Arendals Dramatiske Selskabs oppsetting av «Spillemann på taket» som første teateroppsetning i Arendal Kulturhus 2005, og har for sin tolking av rollen høstet glimrende omtaler blant publikum og i media. Kjell har med sitt smittende humør på folkemunne fått betegnelsen «Den glade trubadur». Hans evne som formidler og til «å dra med seg» og skape kontakt med publikum er helt unik.                                                                                                      

Kitty Theobald er en talentfull ungdom fra Eydehavn og spiller klassisk piano. Hun vant sin klasse i Ung klassisk 2020. Kitty er elev ved Arendal kulturskole og hennes lærer er Hui-Hsuan Wang. Hun fremfører klassisk pianomusikk i to avdelinger.

Regine Skeid Venås er fra Flosta og er elev ved Tvedestrand videregående skole. Hun har en vakker stemme og god formidlingsevne. Regine har opptrådt som solist i mange sammenhenger og har samarbeidet mye med organisten/pianisten Nina Irslinger.

Nina Irslinger er nå pensjonist. Hun har i mange år arbeidet som organist i Evje og Hornnes, Horten og Arendal hvor hun spilte i Stokken, Flosta og Austre Moland kirker. Nina har utdannelse fra USA og Tyskland. Hun har akkompagnert en rekke musikere i regionen, spiller flere instrumenter og er nå med i Arendal Trekkspillklubb.

Hans Christian «Basse» Andersen startet sin «trommiskarriere» allerede som femåring da han begynte i Speidermusikken. Siden da har han holdt fast i trommestikkene og slått seg gjennom 50 år i bandet Fatal og 50 år i Arendal ungdomsmusikkorps. Han stiller opp og spiller der det trengs, noe som har ført ham til mang en scene i forskjellige musikalske settinger rundt om i og utenfor distriktet.

Arendal Trekkspillklubb ble stiftet 13. juni 1970 av lokale trekkspillere.
F.o.m. høsten 2015 har Arendal Trekkspillklubb hatt årlige konserter med inviterte gjestesolister på sang, trompet, klaver og slagverk. Klubben har også samarbeidet med flere av distriktets kor.

Arendal Trekkspillklubb fylte i 2020 50 år og består nå av 9 medlemmer inkl. elbass og gitar. Klubben spiller et variert repertoar med gjennomarrangerte arrangementer med fullt komp.