Riksteatret: Ved Målet

Dato
Lørdag 8. oktober

Tid
18:00

Varighet
ca. 1t 20min uten pause

Sted
Store Torungen

PRIS
Fra 175,- til 420,-

Arrangør
Riksteatret

Kjøp billett

"ANNE KRIGSVOLL VISER SEG SOM VÅR TIDS STØRSTE KARAKTERSKUESPILLER" AFTENPOSTEN

"Ved målet" er en sterk historie om en mor som ikke vil gi slipp, og en voksen datter som ikke klarer å komme seg vekk. Hvert år, på den samme dagen, reiser de til det gamle huset ved havet. Slik har det vært så lenge de kan huske. Bare de to, alene sammen. Når en ung forfatter kommer på besøk, slår mønsteret sprekker.

-Det var umulig å si nei til å spille mammaen i dette prisbelønte teaterstykket, sier Anne Krigsvoll. Thomas Bernhard er både nådeløs og morsom, og jeg opplever at han viser oss noe dypt menneskelig. Sammen med Josefine Frida, som mange kjenner som Nora i "Skam" og "Førstegangstjenesten", og Karl-Vidar Lende fra filmen "Krigsseileren", setter hun seg i Riksteatrets turnébuss med et teaterstykke publikum fra flere generasjoner kan kjenne seg igjen i.

Regien er ved Johannes Holmen Dahl. Han står bak en rekke kritikerroste teateroppsetninger med bred appell til publikum i alle aldre – som "Tid for glede" på Det Norske Teatret og "Hamlet" på Nationaltheatret.
- "Ved målet" stiller den kraftløse generasjonen under lupen. Unge mennesker som vil være på lag, heller enn å bryte med sine foreldre. Det er både noe håpløst over det, og en voldsom formaning om å gå i seg selv og forsøke. Å ta et oppgjør, sier Johannes Holmen Dahl.

Kritikerne skriver:
Stor teaterkunst (…) Der definitivt verdt turen til ditt nærmeste kulturhusAftenposten, 5

En av høstens mest besnærende teateropplevelserDagsavisen, 5

Et intenst kammerspill (…) med en humoristisk letthet som kler materialet” Klassekampen

Anne Krigsvoll presterer sterkt i sin rolletolkningScenekunst.no

Produsert av Riksteatret.

Foto: Pernille Sandberg