Skogens sang

Dato

Tid

Varighet
ca. 2 timer og 5 min (inkl.pause)

Sted
Store Torungen

PRIS
Fra 430,- til 685,-

Arrangør
Oleksandr Stoyanov, Grand Kyiv Ballett

Kjøp billett

FOREST SONG - SKOGENS SANG

Grand Kyiv Ballet presenterer en av de vakreste ballettene fra Ukraina; «Skogens sang». Dyktigheten og raffinementet til danserne er en sterk opplevelse. Artister fra Grand Kyiv Ballet opptrer på teaterscener i Europa, Amerika og Australia.

«Skogens sang» er en legendarisk ballett som har vært stoltheten til ukrainsk koreografi i over 75 år. Denne balletten hyller følelsen av romantikk og renheten til klassisk balletteknikk. Balletten gikk inn i Det Gyldne Fondet i ukrainsk musikalsk kultur.

Balletten ble basert på skuespillet med samme navn «Skogens sang» (1911) av den ukrainske forfatteren Lesya Ukrainka, som var opphavet til gjenopplivingen av nasjonal arv og kultur. Mild og lyrisk musikk av den ukrainske komponisten Mykhailo Skorulskyi ble skrevet for balletten i 1936. Premieren fant sted i 1946. Musikken har et romantisk aspekt, den er full av folklore og naturbeskrivelse på musikkspråket.

Hovedtemaet i Skogens sang er dialog mellom menneske og natur, og er en en magisk fortelling om kjærlighet mellom skogjenta Mavka og den unge mannen Lukash. Dette er en historie om hvordan skjebnen endres for en person som mister kontakten med naturen. En historie om den fryktløse og modige Mavka, som søker fred i sin verden, akkurat som Ukraina i dag kjemper for frihet og fred i sitt land.

Forholdet mellom Mavka og Lukash utvikler seg gradvis og faller sammen med årstidene. Som i Lesya Ukrainkas skuespill, er våren også i balletten introduksjonen og begynnelsen på forholdet mellom Lukash og Mavka. Sommeren er blomstringen av deres kjærlighet, det er fruktbarheten til det ukrainske landet. Høsten er Lukashs svik, han gifter seg med en annen kvinne. Om vinteren dør Mavka og Lukash. Deres sjeler møtes i evighetens verden.

I balletten er det mange mytologiske bilder fra ukrainske eventyr. Mykhailo Skorulskyi, som har skrevet musikken til balletten, skapte ekte hymne til levende natur og ren kjærlighet. Dette temaet om dialog mellom menneske og natur har ikke bare mistet sin relevans, men har også flyttet til et kvalitativt nytt nivå.

Balletten er fylt med komplekse duettstøtter, mange hopp, spinn, fouett og utrolige koreografiske mønstre. Legender om fortryllede skogsdyr ser ut til å våkne til liv på scenen og er vevd inn i bevegelsene til danserne.

Hver detalj i forestillingen jobber for å gjøre et ekte eventyr for voksne og barn til virkelighet på scenen.