Stardust

Dato
Torsdag 22. september

Tid
19:00

Varighet
ca. 1, 5 time uten pause

Sted
Store Torungen

PRIS
535,-

Arrangør
Starworks & Sweet Morning Music i samarbeid med Arendal Kulturhus

Kjøp billett

Musiker, komiker, skuespiller og nå forfatter Asbjørnsen inviterer til sitt solo-show om åtte utrolige kvinneliv for 100 år siden, da jazz var rock’n roll.

Med et tegneserieaktig glimt i øyet og ved hjelp av noen av århundrets største jazz-hits forteller hun om skjebnen til sine største musikalske heltinner: Bokken Lasson, Mae West, Bessie Smith, Josephine Baker, Marlene Dietrich, Edith Piaf, Billie Holiday og Marilyn Monroe.

«Stardust» er en nyfeministisk fest-forestilling om synd, skam, ekstase og ambisjoner på oldemors tid. Historien fortelles ofte gjennom mannlige bragder. I «Stardust» forteller Asbjørnsen tidenes gang gjennom livene til åtte av verdens store kvinnelige stjerner, artister som brøt barrierer og tabuer lenge før bh’en brant på slutten av 60-tallet. Både boken og showet dykker ned i kamper, ambisjoner og seiere mot alle odds i en tid vi i dag ser på som kvinneundertrykkende og tungrodd.

«Stardust» er fylt til randen av drivende musikalske nummer, backet av en levende jazz-trio som er sterkt delaktig i å transportere oss fra New York i «de glade 20-åra», via Berlin på sitt mørkeste og Paris på sitt villeste, til Kristiania på sitt mest uskyldige... Det blir salg og signering av bøker etter showet.

«Et fyrverkeri, et maraton, en tour de force»
-Aftenposten“

En forfører og entertainer på aller øverste hylle”
-Nettavisen

«Star power on every level»
-Broadway World Norway

«Hilde Louise Asbjørnsen stråler i «Stardust». Om du trodde girl-power var en nymotens oppfinnelse, bør du ta deg en tur i teateret.»
-puls.no

«En heidundrende fest»
-Dagsavisen