Svanesjøen – Nasjonalballetten i Kyiv

Dato
Onsdag 1. februar

Tid
19:30

Varighet
ca. 2 timer inkl. pause

Sted
Store Torungen

PRIS
Fra 500,- til 705,-

Arrangør
Ulrich Gerhartz Highlight Concerts GmbH

Kjøp billett

På grunn av den pågående krigen i Ukrania har arrangøren sett seg nødt til å avlyse den planlagte turneen med den Russiske Nasjonalballetten. Arrangøren kan i stedet presentere "Nasjonalballetten fra Kyiv" i Ukraina til denne forestillingen.

1 februar 2023 er det et ballettensemble på i alt 30 i produksjonen fra Kyiv som skal sette opp Svanesjøen på Arendal Kulturhus. De skal turnere i hele Skandinavia samt i Tyskland, hvor de produserer og setter opp forestillingen.

En eventyrlig handling, vakre kostymer, forførende musikk og dans, levert av dyktige ballettdansere fra Ukraina. Dette er «Svanesjøen» slik vi elsker den. Med musikken til «Svanesjøen», begeistret Tsjajkovskij i 1877 både datidens ballettpublikum og de klassiske musikkelskerne. I «Svanesjøen» blir musikk og dans i fellesskap til et språk; et språk som alle umiddelbart forstår. Dette er nok mye av grunnen til at vi fortsatt elsker denne klassikeren.

Hovedrollene i Svanesjøen:
Olga Doronina som Odile/Odette
Olga optaget i Union of Theatre Characters of Ukraine. Vinner av den høyeste teaterprisen i Pridneprovya "Nadezhda Sicheslavna" 
Vinner av flere dansekonkurranser

Sergei Skvortsov Prins Siegfried
2008-2022 – Førende solist ved Dnipropetrovsk Opera og Balletteater
Vinner av flere klassiske dansekonkurranser

Alexander Pokotilov – Hofnaren
2007-2016 – ballettdanser, solist ved Dnipropetrovsk Opera og Balletteater
2016 inntil nå - invitert solist 
Vinner av flere dansekonkurranser