Verdens ulykkeligste menneske

Kjøp billett
Kjøp billett
Kjøp billett

Varighet
ca. 1 time og 15 minutter (ikke pause)

Sted
Lille Torungen

PRIS
270,-

Arrangør
Arendal Dramatiske Selskab

ET MØTE MED GAMLE DAGBØKER

Det er ingen spøk å lese sine egne gamle dagbøker. Det er kanskje derfor Bjørg Øygarden utsatte det i 40 år. Det vil si – hun gjorde et forsøk etter bare 39 år, men ble så flau at hun måtte somle litt lenger. Men så tok hun seg omsider sammen og leste dem.

Her var det alt sammen: de heftige ordene, de sterke følelsene, de stormfulle forelskelsene, de store drømmene, den lange og vanskelige veien gjennom ungdommen og inn i voksenlivet. Noe føltes så fremmed at det var som å lese andres dagbøker, mens andre ting var like nære nå som for 40-50 år siden. Lesingen satte i gang en rekke tanker, både seriøse og inderlig useriøse. Så selvfølgelig – dette måtte det bli en forestilling av.

Vi møter Leonardo di Caprio, Bjørn Eidsvåg, Donny Osmond og Anne Frank. Vi får også forskere fra verdensrommet, mordlystne gamlekjærester, forvirrede førstemaitog og ubegripelig dansk. Og det blir kronglete vennskap, identitetsforvirring, flytting hjemmefra og alt det andre som er viktig når en er fra 11 til 24 år. Og litt Titanic.

Mette Karlsen er med som musiker og synger og spiller noen av de sangene som var viktige for Bjørg i de årene dagbøkene dekker. Anne Bjørkvik har regien.

Bjørg er norgesmester i litteraturformidling. Hun har skrevet manus til flere små og store teaterstykker de siste årene, og hun har stått på scenen i nesten alle mulige roller. Men dette er hennes første soloforestilling, og her spiller hun seg selv.

Foto: Mona Hauglid