KULTUR MED MENING

GIR 5 KR PER KJØPTE BILLETT TIL FLYKTNINGHJELPEN SITT ARBEID I UKRAINA

I perioden 5. april – 19. april vil Arendal Kulturhus støtte Flyktninghjelpen sitt arbeid i forbindelse med situasjonen i Ukraina. Det føles både viktig og riktig å kunne være med å bidra når man følger med i nyhetsbildet om det forferdelige som skjer i Ukraina og de millioner av mennesker som er på flukt og internt fordrevne i et krigsherjet land.

For hver billett som selges i perioden, donerer Arendal Kulturhus 5 kroner til Flyktninghjelpen sitt arbeid i Ukraina. Donasjonen går fra kulturhusets andel av fortjeneste i denne perioden, og vi ønsker å presisere at dette ikke er en del av billettprisen som legges på kunde.

Vi håper det vil være med å bidra til å gi en ekstra mening i å delta på kulturarrangementer med at man er med å støtte et viktig arbeid. Vi vil gå ut med informasjon på vår nettside og sosiale medier, slik at enkeltpersoner som ønsker å gi et ekstra bidrag til Flyktninghjelpen, vil få mulighet til det.

Om flyktninghjelpen

Flyktninghjelpen er en norsk organisasjon som hjelper mennesker på flukt over hele verden. I 75 år har de jobbet utrettelig for at mennesker på flukt skal overleve og bygge seg en ny framtid. Akkurat nå har de 16,000 hjelpearbeidere til stede i både nye og langvarige kriser i 35 land hvor de blant annet gir mathuslyrent vannrettshjelp, og utdanning. Ikke siden tiden etter andre verdenskrig har flere trengt vår hjelp. Flyktninghjelpen hjalp nær 12 millioner mennesker verden over i 2020.

Litt om arbeidet Flyktninghjelpen gjør i forbindelse med situasjonen i Ukraina

Situasjonen for millioner av mennesker i Ukraina blir mer desperat for hver dag som går. Flyktninghjelpen bidrar derfor med mat, vann, sanitæranlegg, krisesentre og juridisk støtte. I løpet av de siste tre ukene har de sendt nødhjelpsteam til Ukraina, Polen, Romania og Moldova. Sammen med lokale samarbeidspartnere har de åpnet flyktningmottak i den polske hovedstaden Warszawa, satt opp for å ta imot 2500 mennesker daglig på flukt fra krigen i nabolandet Ukraina.

De kommende ukene vil Flyktninghjelpen dele ut nødhjelp i form av kontanter direkte til tusenvis av fordrevne mødre og fedre i Ukraina, slik at de kan dekke de grunnleggende behovene til seg selv og familiene sine. Flyktninghjelpen jobber også med mange nasjonale partnere i nabolandene, for å sikre at ukrainske flyktninger har et trygt sted å sove og at barn kan gå på skolen. I tillegg har organisasjonen startet nødhjelpsoperasjoner til Ukraina fra nabolandene og har så langt levert mat og annen nødhjelp langs fluktrutene. Målet er å nå ut til 800,000 mennesker i Ukraina og naboland de neste seks månedene.

Generalsekretær Jan Egeland’s besøk til landsbyen Opytne ved frontlinjen øst i Ukraina tidligere i år. Foto: Tiril Skarstein/Flyktninghjelpen 

Lille Agata på fem sitter og venter på at onkel skal komme og hente henne og mamma Valeria. Foto: Becky Bakr Abdulla/Flyktninghjelpen

Flyktninger ankommer grenseovergangen Medyka.

Foto: Becky Bakr Abdulla/Flyktninghjelpen