Riksteatret // Det mørke fortet

Dato

Tid

Varighet
ca. 2 timer (inkl. pause)

Sted
Store Torungen

PRIS
Fra 237,- til 295,-

Arrangør
Riksteatret

Kjøp billett

ET MINECRAFT-EVENTYR

En spennende teateropplevelse for deg som liker å spille Minecraft - og for alle som har lyst på en actionspekket familieforestilling om vennskap, familie og det å stå på egne bein.

Vegard spiller Minecraft, men livet ellers er dritt. Han flytter fra moren til storebroren sin og må klare seg selv, uten venner på et helt nytt sted.

En dag møter han Marah. Hun og vennene hennes er på sommerleir og spiller Minecraft på kveldene. Vegard får prøve seg, men han brenner ned landsbyen deres og alt går galt. I det fjerne begynner et truende, mørkt fort å reise seg.

Vegard oppdager at noen er etter ham. En som kjenner ham altfor godt, og som gjør alt for å ødelegge.

Bli med til en oppslukende verden der spill og virkelighet smelter sammen!

Youtuber og gamer Jonas Lihaug Fredriksen spiller Vegards storebror sammen med skuespillerne Arjan Nilsen, Albertine Lundgren og Siren Jørgensen / Maria Lingfors. Lokale barn og ungdommer medvirker som Minecraft-spillere i hver forestilling.

«Det mørke fortet» er en familieforestilling fra Riksteatret hvor barna lærer om livet og de voksne lærer om barna.

Forestillingen passer spesielt godt for litt større barn. Anbefales ikke for barn under 6 år.

Av Frode Gjerløw og Håkon Dalsbø. Regissør Frode Gjerløw. Medregissør Håkon Dalsbø. Lysdesigner Elisabeth Kjeldahl Nilsson. Scenograf og kostymedesigner Gjermund Andresen. Komponist Raymond Enoksen. Videodesigner Thomas Gallagher. Minecraft-verdenen skapes av Skogliv. Dramaturg Mariken Lauvstad. Leder for skuegamere Raymond Corrado Knutsen.

Produsent Wenche Viktorsdatter Paulsen. Produsert av Riksteatret i samarbeid med Teatret Vårt og Hålogaland Teater. Forestillingen er en av vinnerne av Rikspitch 2021.

«Det mørke fortet» er ikke et offisielt Minecraft-produkt.

Foto (under): Maja Moan